dilluns, 10 de març del 2014

I Hivernal de l'Ebre

Finalment erem 13 participants els que ens presentavem a la part final de la Gola de Mitgjorn.
Un matí perfecte per a navegar. Res de vent i molt bona temperatura.
El final de la Gola s'ens presentaba com quasi mai ho fa, oberta al mar, de forma que un rierol d'aigua dolça d'uns 30 m. d'amplada vesaba suaument les seues aigües a la Mediterrània. Aixó volia dir que podriem fer tota la volta sencera, sense baixar del caiac, cosa que jo particularment, mai havia fet. sempre haviem hagut de portejar per damunt de la barra de sorra que tancava la sortida.
Una gola i un riu, com una bassa d'oli. Quan sortiem al mar, les ones eren tant suaus que amb prou feines es notaven. Si voliem jugar amb les ones, havia de ser tocant a la platja.
Al sortir a mar, feiem una aturada per fer un moset i continuar palejant.
En el mar ens separavem més, per que uns voliem navegar jugant amb les ones, tocant de la platja i els altres preferien la tranquilitat, una mica més endinsats a mar.
Arribàvem fent la volta amb unes tres hores, que era lo calculat en el programa.
La paelleta ens esperava a La Cava, on no hi deixaríem ni un gra al plat. Alguns provàven lo licor d'arròs, típic del Delta, per primera vegada.
Un matí de piragüisme rodó, tant com la preciosa i divertida volta a l'Illa de Buda.
Haurém d'anar pensant en la segona edició,..


La Gola oberta al mar

preparatius

Pas de Barca de Buda

navegant per la Gola de Migjorn

Sortim a l'Ebre

Sortim al mar, a la punta de l'Illa de St. Antoni

Descans,a l'Illa de St. Antoni


dissabte, 8 de març del 2014

Piragüisme per la Badia dels Alfacs

Previa la I Hivernal de l'Ebre de demà alguns fan la proposta de navegar per la badia dels Alfacs, recorrent les muscleres, visitant les ruïnes de la Torre de St. Joan, avistant ocells y visitant per acabar les salines de la Trinitat. Després, en línia recta enfilariem cap al punt de sortida, creuanr de nou les muscleres.
Sortiem al mig dia i am la intenció de no dinar massa tard a les salines, amb els bocatas que portavem. Per aixó vam escurçar el recorregut deixant-mos per visitar la Torre de St. Joan.
Hem tingur sort en aconseguir trobar una bona bandada de flamencs, que era un altre dels objectius comentats a la sortida.
Un dia d'hivern que semblava primaveral i un lloc que coneixia pero que mai havia navegat en piragua, molt bona temperatura, gens de vent, llevar una mica a l'acabament y la companyia de cins amics piragüistes en ganes de xalar, del caiac y del paisatge.
Una tarde rodona e inoblidable de piragüisme !

preparatius
enfilant les muscleres

flamencs

flamens alçant el vol

restes de l'antic moll de les salines

Salines de la Trinitat

El bocata al costat de les salines

la tornada a la Rápita