dijous, 13 de maig del 2010

De Bèziers a l'Ebre

Un grup d'alumnes del centre La Salle de Bèziers estan aquests dies per les nostres terres per conèixer alguns dels escenaris més característics de la Batalla de l'Ebre.
Les seves professores els han portat de viatge per que coneguin sobre el terreny alguns llocs relacionats amb allò que han estudiat durant el curs referent a la Guerra Civil Espanyola i més concretament amb la batalla més transcendental.
Avui han fet piragüisme y s'han divertit al mateix escenari on el 25 de juliol del 1938 i els dies successius, en mig de l'horror de la guerra, els tremolaven les cames als més afortunats o queien ferits o se'ls anava la vida als que la sort els girava l'esquena.
Hem aprofitat la situació per explicar-los alguns dels episodis que van tindre lloc a l'Ebre a la zona de Miravet i Benifallet.
El descens ha estat excel·lent. Dominat per un Ebre generós amb un cabal superior als 700 m3/seg. que ha fet que els joves francesos gaudiren al màxim del piragüisme. Tot i que, per precaució, no hem pogut entrar per alguns llocs del riu que visitem habitualment.
Vull agrair la confiança que hem rebut tant per part de les professores com dels alumnes, així com la seva simpatia i col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada