dilluns, 25 de juliol del 2011

Récord de participació a la X Baixada del Renaixement

Lo passat dissabte per la tarda es celebrava la X prova de la ja popular Baixada del Renaixement.
Aquesta vegada van tornar a batre el rècord de participants.
Eren uns 250 els nadadors i nadadores de diferents clubs d'Espanya, pero sobre tot catalans.
Com em comentaven alguns nadadors, aquesta prova és possiblement la més atractiva de totes, ja que a la duresa de la gran distancia a nadar se hi afegeix l'habilitat o el coneixement del riu que han de tenir els nadadors i també la sort de no trobar-se en el camí les temudes i perilloses boies o una ma-ranya d'herbes que et barrin el pas, retardant i endurint el teu viatge.
Per això cada cop són més els nadadors i nadadores que porten algun amic o amiga que els faci de "lazarillo" o "pigall" amb piragua que el guii pel "bon camí".
Aquesta edició es van posar al riu més d'un centenar de piragües, entre "individuals" i "dobles" amb gent que anava acompanyant als participants, els anava animant, indicant el lloc del riu per on anar més ràpid i donant alguna beguda per ajudar-los a suportar el dur recorregut.
Tot una prova que vesteix de colors i d'alegria un riu Ebre que cada vegada és més conegut i més valorat per fer proves esportives que donen importància i renom a les nostres terres.
Aquesta prova va guanyant en importància de forma proporcional a la que va ganyant la festa que li dona nom: La Festa del Renaixement de Tortosa.
Més informació a :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada