dilluns, 2 de juliol de 2012

La III Vogant per l'Ebre torna amb rècord de participació

La "Vogant per l'Ebre" ja és, amb diferència, el descens de piragüisme més multitudinari de Catalunya i es situa en segon lloc, darrera del descens del Sella a l'estat espanyol.
L' IDECE (Institut per al de Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre) s'ha obstinat en fer d'aquest descens un referent del piragüisme a Catalunya.
La passada edició ja ho va aconseguir, portant en piragua a l'Ebre al voltant cinc-centes persones i ara ho ha rubricat augmentant el nombre, aproximant-se a les vuit-centes.
Aquesta vegada Beniemocions, l'empresa encarregada de la festa, ha hagut de treure piragües de davall les pedres.
Aquesta vegada tocava el tram de Miravet a Benifallet, segons l'enquesta d'aquest mateix blog, lo tram més bonic de l'Ebre i segons la demanda de la gent que navega en piragua, jo diria que també.
Una mica espantats pel fet de portar a tanta gent al riu en un mateix descens. També per les prediccions meteorològiques que donaven una mica de mestral, cosa que podia donar-nos algun problema amb la gent que puja per primera vegada en caiac i més si es un caiac de casc pla com era el cas d'alguns caiacs que s'han contractat en alguna de les empreses participants. Per suposat, no en el nostre cas,..

Finalment el dia es presentava amb molt bona temperatura. Fresquet, comparant els dies de calitja que hens han precedit.
La sortida de Miravet, sense incidents importants, tret d'alguna persona que ha anat a l'aigua al enfrontar-se sense experiència al primer revolt de corrent, tot just sortir.
Lo mestral anava pujant, poc a poc, a mesura que anàvem apropant-mos a Benifallet. Sense fer-se intens, dificultava el descens i el feia més pesat. Sobre tot als pobres inexperts que, equivocadament, baixaven pel mig del riu, pensant-se que aquest seria el camí més rapit. Lo cel es posava cada cop més fosc, anunciant lo inevitable.
Els piragüistes més rapits van estar premiats, arribant a Benifallet sense la pluja, però a partir de la meitat, aproximadament, la natura els tenia reservada una bona dutxa, amenitzada amb uns llamps i trons d'acompanyament, a modo de salves de rebuda.
Jo estava al riu, amb la meva piragua, ajudant que ningú es passes de llarg l'arribada. vaig tenir la sort de veure-ho tot d'un lloc privilegiat i pagaria per tornar-ho a repetir.
La pluja era en alguns cops tant intensa, com el plaer d'estar allí dintre veient tanta gent arribant en piragua a la Platja de la Barca Benifallet !!Cap comentari:

Publica un comentari