dilluns, 19 d’octubre del 2009

Els del Claror amb piragua per l'Ebre fins a Xerta.

Un cop més els de la Fundació Claror tornen a l'Ebre amb les nostres piragües. Va ser el passat dissabte 17 d'octubre de la mà d'Amfivia una de les empreses que col·labora sovint amb nosaltres.

El matí va començar bastant fresquet tot i que ens posaven a l'aigua passades les 11 h.

Vam ser un total de 23 persones les afortunades en gaudir d'un bonic matí que va anar guanyant poc a poc en temperatura i emocions.

Aquest any tocava la etapa entre Benifallet i Xerta, ja que l'any anterior havíem fet la de Miravet a Benifallet.

Com anàvem una mica enrederits d'horari vam deixar la visita a la desembocadura del Canaletes per un altre dia. De tant en tant bufava un lleuger vent que des de primera hora ens refrescava les idees però que poc a poc va anar passant a mesura que el sol començava a dominar.

Vam fer una aturadeta de descans a Xalamera que ens va portar a estirar les cames una mica, fer un mosset i unes fotos per al record.

El pas per la resclosa de l'Assut va ser possiblement el punt més interessant i amb més atractiu de la ruta. La sorpresa que denotaven les cares de les barcelonines i barcelonins quan estaven dintre la resclosa i veien com les aigües anaven baixant de nivell i els imponents murs laterals anaven aixecant-se damunt nostre no deixava d'impressionar-los i se ho miraven quasi sense obrir boca.

Abans d'arribar a Xerta vam passar per davant de l'embarcador de Tivenys on no es veia ningú suposadament per ser l'hora de dinar.

Després van quedar sorpresos de la poca profunditat que te l'Ebre al mig del riu a l'altura de "la barca" de Tivenys. Les graves que han anat deixat a través de segles les avingudes del barranc de la Vall Jardina es veien clarament i quasi les podíem tocar amb la mà des de dalt de la piragua.

L'arribada a Xerta a les 2.30h. va ser molt tranquil·la i el retràs i la gana que portàvem vam sortir de l'aigua i vam arreplegar les piragües amb un temps récor.

Ens vam acomiadar efusivament dels nostres clients desitjant-los una bona tornada.

A la tarda anaven a visitar l'Observatori de l'Ebre a Roquetes. Un dia rodó !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada