divendres, 31 d’agost del 2012

Nova ruta de piragüisme entre Bítem i Tortosa

Ahir estrenàvem una nova ruta en piragua entre Bítem i Tortosa. Concretament entre l'Illa d'Audí, al costat de Bítem i l'Embarcador del Club de Rem de Tortosa.
Una ruta que es caracteritza per la riquesa del paisatge de ribera i per la espectacularitat de les vistes de Tortosa quan entres pel riu.
Tot comença quan un grup de turistes allotjats a Tortosa, per motius de horaris ens demanen una activitat de piragüisme que duri aproximadament una hora i que acabi a Tortosa.
La sortida dels embarcadors d'Aldover o de Bítem era inviable, ja que hi havia massa distancia a recórrer per l'Ebre i ens passaríem de l'horari. La única solució que teníem era la sortida d'un punt entremig de Bítem i Tortosa on hi hagués un accés al riu i aquest punt no més el podem trobar al costat de l'Illa d'Audí.
L'accés a l'Ebre és prou complicat, ja que hem de tindre en compte que ens havíem de menejar amb un parell de carros de piragües i uns quants vehicles més.
A més l'accés a l'aigua amb les piragües s'ha de fer portejant-les per un camí i després pel galatxo interior de l'illa, fins que tens prou altura d'aigua per a poder navegar am piragua.
Tot un sacrifici que amb l'esperit aventurer, resulta força gratificant, ja que per moments la natura que ens envolta ens transporta a una jungla de vegetació digna d'un país tropical, com podreu observar en una de les fotos.  
Tot i començar l'activitat amb pluja, aquesta es va anar calmant fins que en alguns moments ullejava el sol. Una temperatura excel·lent, tirant a fresca, però els clients tenien tantes ganes de jugar i de tirar-se aigua amb les pales que ningú notava el fred.
Segurament que tornaran i per Madrid, d'on eren la majoria, se n'assabentaran tots del riu tant bonic i xalador que tenim.
Fins i tot alguns al passar per davant del Roser llegien amb veu alta i català, fent reso del sentiment:
LO RIU ÉS VIDA !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada