dimarts, 9 de març del 2010

A la riuada en piragua

Ja fa un quants dies que l'Ebre baixa generós. Les intenses pluges i les nevades han fet que el nostre riu que normalment baixava amb un cabal d'uns 125 a 150 m3/seg. ara ho fa amb més de 600m3/seg i en alguns dies quasi arribant als 900 m3/seg.

Eràclit de Efeso en el seu cèlebre "Panta rei" deia que mai ens podrem banyar dos cops al mateix riu. Si ho apliquem al piragüisme podrem dir que mai navegarem dos cops pel mateix riu. Ja que lo riu no el fa la llera, si no que el fa l'aigua que porta en cada moment puntual.

Baixar en piragua aquest dies et fa descobrir un Ebre diferent, més brau, més indòmit, més salvatge. Un Ebre potent i vigorós que fa que hagis d'anar més en compte, ja que quan ets a la corrent tot passa més a pressa i qualsevol descuit et pot portar problemes.

Amb la riuada, l'escenari on actuem es fa més gran i lo interessant, és que podem navegar per llocs on normalment no hi ha aigua i per tant on no s'arriba en piragua i ara curiosament són llocs on no més les piragues hi poden accedir.
La gran maniobrabilitat i el poc calat de la embarcació, la fan l'eina ideal per a "explorar" tots los raconets d'aquest Ebre nou que la Mare Natura ens permet gaudir.
Un Ebre indòmit, un Ebre viu!!

Les fotos de baix són de la riuada de 2008, on el cabal de l'Ebre va superar en alguns moments els 2000m3/seg.


Roger, Lluís i l'Eloi a l'Embarcador de Mora la Nova.


Camp de presseguers al costat del Mas de la Coixa.


Arribant a Miravet.


L'aigua quasi pujant a la Plaça de l'Arenal.


Tarongers "amb l'aigua al coll" a l'Illa de Cataula.

~ o ~


4 comentaris:

  1. M'agrada aquest punt de vista. Avisa'ns a la propera riuada!!! Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Descuida Fran, la propera no te la perdràs!!
    una abraçada fluvial!!

    ResponElimina
  3. visca les riuades de l'ebre!! llastima q només passin de tant en tant..

    ResponElimina
  4. La propera hem de ser més colla, així se n'adonara tot hom que el piragüisme a l'Ebre no té límits. Confio en los blaus de Mora!!

    ResponElimina