diumenge, 18 d’octubre de 2015

Els silurs de l'Ebre

L'augment de la transparencia de l'aigua en els ultims anys ens permet veure al riu nombroses especies de peixos, quan passen sota la nostra piragua. La majoria dels que podem observar, son carpes, alburnos i gambusies, pero algunes vegades, també podem veure als silurs, sobre tot, quan aquestos son grossos.
Distribució del silur a Europa
Introduït a l'Ebre, més comcretament a l'embassament de Mequinenssa, cap a l'any 1974, ara ja s'ha extes riu avall, fins arribar a la desembocadura.
L'antre dia, quan vaixavem amb un grup de piragues, casualment, vam poder observar com uns pescadors anglesos, de Benifallet, en pescavan un de molt gros, molt prop de Miravet.
El silur pesava uns 90 kg. i media 2.20 m. de longitud. Una autentica bestia fluvial.
Tot i això, no us cal patir, ja que tot i que son depredadors i s'alimenten basicament de peixos més petits, durant tots els anys que porta aquesta especie a les aigües de l'Ebre, mai s'ha conegut cap cas d'agresió a les persones, 
Al mapa del costat, tenim en vermell, les zones d'on és originari, amb taronja, les zones on s'ha introduït i en blau, les zones marítimes on s'en han trobat, puntualment.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada