diumenge, 31 de juliol del 2011

Descens en piragua d'Ecologistes en acció

El passat dijous, dia 28 un grup de uns 30 membres moviment "Ecologistes en acció" feia un descens en piragua reivindicatiu,..
Lo passat dijous, dia 28 un grup de uns 30 membres del moviment "Ecologistes en acció" feia un descens en piragua per l'Ebre entre Ascó i Miravet.
La jornada començava en un acte reivindicatiu que reunia als ecologistes a la vora de l'assut que hi ha al costat de la central nuclear.
Allí es representava una actuació en un hipotétic cas d'accident nuclear a Ascó.
Després alguns dels participants agafaven la bici per enfilar el GR-99 camí de Móra d'Ebre, mentre una trentena agafaven les piragües per fer lo mateix camí per dintre el riu.
A l'Aubadera de Móra d'Ebre es reunien tots a dinar i reemprenien el descens uns pel riu i els altres pel Camí de l'Ebre, ja camí de Miravet.
Aquest descens entra dintre de les etapes que formen part d'una marxa anomenada "Vive el Ebro" .
Aquesta marxa a anat del naixement del riu Ebre, fins a la desembocadura, passant per Cantàbria, Castella i Lleó, Euskadi, la Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, amb bicicleta, caminant i en piragua.
Aquesta nova experiència els ha permés conèixer als habitants de l'Ebre, realitzar activitats de sensibilització sobre la conservació del medi ambient, identificar i protestar per les principals agressions ambientals existents a l'Ebre: centrals nuclears, incineradores de residus, infraestructures de transport, destrucció de la biodiversitat, contaminació, embassaments, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada