diumenge, 21 d’agost de 2011

I Ultramarató de l'Ebre de natació

Fa unes tres setmanes em trucava Daniel Leiva, un apassionat nadador maratonià, amb una moral de ferro, que disfruta posant-se reptes "ultradifícils".
Volia organitzar la I Ultramarató de l'Ebre de natació i necessitava piragües per acompanyar als nadadors.
Amb un grup d'amics del seu ofici pretenien fer una prova entre les localitat de Xerta i Deltebre. Més concretament, entre l'embarcador de Xerta i l'Embarcador del Club de piragüisme Xino-Xano de Deltebre.
La sortida a Xerta estava prevista sobre les 9 h. però des-afortunadament, al trobar un accident en l'autopista per la que venien els obligava a sortir 90 minuts més tard.
Això comportava també una serie de presses, nervis i altres circumstàncies que no eren les més adients per a que la prova tingues èxit.
Tot hauria anat bé si no hagués aparegut l'habitual garbinada estiuenca, que ha donat al traste totes les expectatives i les il·lusions dels desconsolats nadadors que es veien obligats a abandonar la prova a Amposta.
El gran esgotament podia amb nadadors i amb els piragüistes que els acompanyaven.
Un gran esforç que comporta lluitar contra un garbí que cada vegada augmentava d'intensitat i feia acumular més retràs en uns horaris que ja estaven fora de toleràncies.
Tot i així ha estat un èxit digne de lloar.
Em fa pensar si a Daniel Leiva i als seus amics no els passarà igual que al Dionisio de la Huerta i als seus, fa una 80 anys quan se'ls va ocurrir baixar en piragua pel Sella,..
I ara, allò que era una "aventura de boixos" fa molts anys, s'ha convertit el la prova de descens de piragüisme en riu, més important de tota Espanya,..
Tant de bó, passi el mateix !!

1 comentari:

  1. Gran resum del que ens va passar vist des de fora i amb imparcialitat. Gràcies per seguir-nos, estem en contacte, Lluís.

    ResponElimina