dilluns, 22 d’agost de 2011

El major riu de piragües al XIV Descens del Cinca

El meu amic Dani em comentava poc abans de començar: "Este año bajamos en piragua 750 personas. Esto es, casi un Sella".
L'augment en la participació respecte als altres anys es deguda a l'augment de palistes a la prova de competició. ´
Aquest any venien palistes de clubs d'arreu d'Espanya, amb palistes que omplien totes les categories, des de cadets a veterans.La prova competitiva començava al passar uns minuts de les 10 h. L'ambient era impressionant. Jo no havia vist mai una sortida del Cinca tant emocionant. Em recordava aquella emoció de temps passats amb els nervis de la sortida. Tots els palistes expectants, concentrats en controlar que els rivals no els barrin el pas en el moment que esclata el coet de sortida. Impressionant !!
La prova popular, on hi aportàvem més d'un centenar de places amb les nostres piragües, començava 15 minuts més tard que la competitiva. Calculo que a la baixada popular hi podien participar entre 350 i 400 persones. Ara em pena no haver-li preguntat al Dani.
El cabal del Cinca era menor que els altres anys. La sequera,..
Això, unit a l'augment de piragües, feia que a la sortida hi hagué un moment en que a penes es veia l'aigua del riu.
La organització va ser un altre cop fabulosa. Es recuperava el punt de sortida al mateix lloc de fa tres anys i els altres anys anteriors. Això facilitava que els espectadors i l'ambient fos major que l'any passat.
A part, al sortir aigües avall del pont de Fraga evitava cap possible ambos de piragües a les columnes del pont o als illots de baix.
Ara amb el Descens del Cinca si que tenim una prova d'alt nivell prop de casa nostra i que no ens podem perdre cap any. Tant si som amants i aficionats al piragüisme, com si no ho som,..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada