dimecres, 4 de març de 2015

Practicant piragüisme, a la riada del 2015

Normalment, lo cabal de l'Ebre al seu pas per les nostres terres, oscil·la entre els 120 m3/seg. i els 140 m3/seg. i en aquets últims dies, el tenim als voltants dels 1600 m3/seg.

Una riada d'aquesta magnitud, suposa que el nivell de l'Ebre puja uns tres o quatre metres per damunt del que és habitual, inundant les zones laterals del bosc de rivera i els conreus que estan ala vora del riu, a poca altura.

També notem un augment considerable de la velocitat de l'aigua, sobre tot a les parts centrals de la llera, que és on es concentra l'augment de la corrent.

Quan sortim en la piragua, trobem un riu totalment diferent, més viu, més potent, més indòmit, més salvatge i també més emocionant i una mica més perillós.

Lo paisatge també es veu molt diferent. És veu aigua per tot arreu i pors navegar de forma molt divertida i curiosa per molts indrets on mai podries fer-ho, si no fos per aquestes circumstàncies.

Lo mal que pot comportar per alguns terratinents es també una gran avantatge de noves aventures, per a la gent de la piragua.

Aquí en teniu unes imatges:


Navegant per un camp de pressegers, a Móra la Nova
Navegant, pel bosc de ribera
Per damun d'una catifa de gentilla, en un galatxo.
A l'Embarcador de Benissanet.
Al Pas de barca de Miravet
A Miravet
Al molí vell, de Miravet
A l'Illa de Cataula
A l'antic Pas de Barca de Benifallet.

~ o ~

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada